Bucătăria Secuiască

Bucătăria Secuiască


A apărut numărul de luna iulie!

Numărul din iulie al revistei gastronomice Bucătăria Secuiască este dedicat unuia dintre personajele principale ale sezonului, roșia suculentă, delicioasă și atrăgătoare.
 
Calea roșiei, de la azteci până la bucătăria secuiască, nu este doar o aventură botanică, ci și una culturală și gastronomică: odată considerată otrăvitoare, astăzi este un super aliment sănătos – și între timp tot nu știm dacă este fruct sau legumă. Într-un articol vă vom prezenta de unde provine roșia, cum s-a răspândit prin Europa și cum a ajuns pe meleagurile secuiești.
 
Datorită gustului și formei sale, roșia a fermecat aproape toată lumea, mulți o numeau „măr de aur” sau chiar „mărul paradisului” – scrie Csilla Berszán-Árus, și ne oferă a supă de roșie, un orez cu roșie și chiar și o prăjitură cu roșie.
 
Balázs Kovács-Bencze a vizitat cea de-a patra ediție a evinementului Borszereda, organizată în umbra Munților Harghita, în zona cărora nu prea se cultivă viță de vie. Noi avem cartofi, mere bune, pălincă și bere, oare chiar avem nevoie de cultura vinului, mai ales fără viță de vie? Vă răspund imediat: Da, deoarece întotdeauna avem nevoie de ceea ce ne oferă cultura vinului, adică fețe zâmbitoare, discuții inspirate, muzică bună și clipuri vesele. 
 
Cofetăreasa noastră a lăsat frișca pentru brânza sărată, designer-ul nostru prezentarea felurilor pentru ceapă, tehnoredactorul monitorul pentru castraveți și jurnaliștii creionul pentru mărar – așa am contribuit cu toții la grill party-ul organizat de echipa revistei Bucătăria Secuiască. În cadrul magic al Pensiunii Skanzen din Ghimeș, pe grătarele unice de la Craterflame, au pregătit bucătarii noștri cele mai fine și speciale preparate pe grill, iar între timp expertul nostru în vinuri ne-a recomandat băuturi potrivite pentru fiecare fel. Mai bun de a tât cu greu se poate!
 
Brânza de vaci este o mâncare deosebită, perfectă pentru vremea de vară. Este un ingredient des folosit în bucătăria maghiară, fiind adăugat la mâncăruri sărate și dulci. Este bogată în proteine cu absorbție lentă, deci este ideală atât pentru sportivi, cât și pentru cei care doresc să slăbească. Adăugată la deserturi, oferă o textură mai cremoasă și poate fi o alternativă excelentă la unt sau frișcă, care sunt mult mai grase. cofetăreasa noastră, Zsuzsi András a folosit brânză de vaci în două moduri în această lună.

ABONAȚI-VĂ

  • online
  • email: aruhaz@hargitanepe.ro 

Alte sugestii

Sărbătoarea de Rusalii
Harghita - Regiune Gastronomică Europeană 2027
Visit Harghita: Destinație potrivită familiilor
Excursie de vis în Secuime
Apiterapie