Aventură 4x4 – O zi în Munții Călimani I

Aventură 4x4 – O zi în Munții Călimani I

Activitate Family-friendly / Ture off-road


Despre

Te invităm să te desprinzi de viața de zi cu zi, luându-ți cu tine familia, pentru a petrece o tură pe munte cu mașini 4x4, unde poți parcurge trasee și colțuri ascunse ale Munților vulcanici Călimani, a zonei Toplița, Bilbor, admirând atât elementele ale florei naturale, cât și posibilitatea întâlnirii pe traseu cu animale sălbatice în mediul lor natural, specifice faunei locale.
Din multitudinea de drumuri, putem alege în funcție de preferințele fiecărui turist, a fiecărei familii, trasee și obiective, de dificultate și ritm de parcurgere a acestora de la niveluri de începător până la cel de avansați. 
Ne lăsăm mașinile proprii în parcarea asociației de unde ne îmbarcăm în mașinile de teren plecând la drum spre o călătorie de neuitat. Primul popas îl avem lângă Monumentul Eroilor – Toplița Secu, unde sunt înmormântați 771 de soldați români, eroi ai Primului Război Mondial (9 km de centrul Mun. Toplița – DN15 la ieșirea spre Borsec). Pornim agale pe traseul înspre Schitul Gura Izvor, unde pe traseu se vor observa cele 14 troițe din lemn de stejar, ridicate în cinstea eroilor ostași înhumați pe dealurile din zonă. La Schitul Gura Izvor, vom face o pauză de gustare cu mâncare mănăstirească, unde admirăm una dintre puținele vâltori funcționale, dar vă și invităm să admirați peisajul oglindit al naturii, ca oază de liniște și meditație.
Plecăm mai departe spre Coloanele de bazalt de la cariera din Deluț, unde ne oprim pentru o pauză foto și pentru explicații despre vulcanism. Traseul ne conduce spre vârful Bradul Ciont unde înainte de vizitarea Lacului Iezer vom lua prânzul tradițional cu bucate alese din zonă, în spațiul de campare special amenajat al Parcului Național Călimani.
După mica siestă, pornim pe jos înspre Lacul Iezer (aproximativ 10 minute de mers pe jos de la zona de campare) unde admirăm atât vegetația specifică zonei subalpine (jneapăn, ienupăr, merișor, afin), cât și luciul rece al lacului Iezer (lac de baraj natural), unde își are izvorul pârâul Puturosu.
La coborâre ne întoarcem pe un alt traseu, pârâul Puturosu unde vom întâlni și ne vom face provizii de apă la Izvoraș, un jgheab de apă cristalină și rece care potolește setea oricărui trecător.
Printr-o notificare prealabilă se poate înnopta la Cabana „Vii la Munte – Călimani”, unde te poți bucura de peisaj, o baie bună la ciubăr (opțional) și de bucate alese.
Pe parcursul călătoriei noastre învățăm despre istoria locală, războaiele mondiale, date geografice și geologice precum și detalii privind fauna și flora.

Locul desfășurării programului: U.A.T Toplița, Munții Călimani, Valea Lomașului, Dealul Alb
Gradul de dificultate: mediu
Ce aducem: încălțăminte de munte, aparat foto, recipient pentru apă, îmbrăcăminte adecvată;
Nr. minim de participanți: 6 persoane
Nr. maxim de participanți: 20 persoane 
Gustare: brânzeturi și legume din zonă;
Prânz: picnic muntenesc cu produse locale: slănină prăjită, brânză și produse lactate, legume, carne la borcan, pălincă;
Preț: 225lei – adult, 150 lei – copil (până la vârsta de 14 ani)
Prețul include: transportul, gustare și prânz, ghidajul, biletele de intrare în Parcul Național Călimani;
Opțional: baie la ciubăr, cină, cazare și mic dejun la Cabana Vii la Munte Călimani
Traseul este practicabil în intervalul: iulie – octombrie

Toate traseele sunt potrivite pentru toate vârstele de copii, fiind însoțite la cere de activități cu cadre didactice instruite și pregătite profesional, activități muzicale (cântece la chitară, cântece de munte), activități pe teme biologice (experimente, culegeri de plante), lucru manual (felicitări, origami, împletituri, ierbare), căutare de comori precum și ateliere de orientare turistică. 

Localitate

  • Toplița

Photo Gallery

Alte sugestii

Climber Taxi - Harghita-Băi

Experienţe / Ture off-road

Forcamp

Activitate Family-friendly

Kalonda Escape

Activitate Family-friendly / Jocuri de aventură / Parc de aventură

Pistă de bob - Lacul Roșu

Activitate Family-friendly / Pistă de bob

The CHOCO project

Ateliere meșteșugărești / Experienţe / Activitate Family-friendly